Ankara
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Putin, Aliyev ve Paşinyan Dağlık Karabağ düşüncesince indinde araya geldiCumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından meydana getirilen açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Rusya ilişkilerinin güçlendirilmesine müteveccih adımlar ele alındı, Dağlık Karabağ mevzusundaki gelişmelerle ateşkesin kontrolü ve denetimine müteveccih Türk-Rus kuma merkezine bağlı değerlendirmelerde bulunuldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Türkiye'nin semt istikrarı ve barışı hesabına oluşturulan toy devirde müstelzim ulama ve desteği sağlayacağını tabir etti.
Dağlık Karabağ'da, Azerbaycanlıların ve Ermenilerin, sulh gücüne yahut rasat faaliyetine gerekseme duymadan baş başa yaşamasını sağlayacak koşulları tekvin etmek istediklerini tamlayan Erdoğan, bu gerçekleştiğinde hepsi dünyaya Türk-Rus ortaklığının yararlı neticelerini indinde defa şimdi göstermiş olacaklarını dile getirdi.
Kaynak: AA
Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2021, 16:41