PANDEMİ SÜRECİNDE KURUTMALIK TUTARLARI YARI YARIYA DÜŞTÜ

Gaziantep’in yerel mamüllerinden bulunan kurutmalıkların fiyatı müstevli zımnında yarı yarıya düşerken, kurutmalık satıcıları alakanın artmasıyla kargolara yetişemiyor.

PANDEMİ SÜRECİNDE KURUTMALIK TUTARLARI YARI YARIYA DÜŞTÜ

Geçen yıla uyarınca fiyatlarında yarı miktarda azalma yaşanmış olan kurutmalıklara arzu şita aylarının gelmesi ile arttı. Geçen sene ortak balyası 30 TL’den satılan kurutmalıklar bu sene 15 TL’den satılmaya başlandı. Pandemi hasebiyle kargo satışlarının artarak çoğalması dair lokal mahsul satıcıları kargolara yetişemez oldu.Pandemi sonrası fiyatların sabık yıla uyarınca yarı miktarda düştüğünü tabir fail lokal mahsul satıcısı Beşir Tanrıkulu, Pandemi başladığından buyana kurutmalıklara aşkın iri ortak özen var. Kuru patlıcan ve kuru bibere arzu herhangi ortak sabık devir artıyor. Kış aylarının gelmesi ile bu arada kurutmalıklarımıza baş döndürücü derecede ortak arzu oluştu. Türkiye’nin herhangi ortak adına kargo ile kurutmalık satışı yapıyoruz. Hatta kargolara bazı bazı yetişemiyoruz. Tüm ürünlerimizde acemi mahsul, banko emektar mahsul bulundurmuyoruz. Fiyatlarımız sabık yıla uyarınca aşkın ortak tomar düştü. Geçen yıla uyarınca fiyatlarımızda yarı oranında ortak azalma oldu. Geçen sene kuru patlıcan 30 TL iken bu sene 15 TL. Kuru kabakların fiyatı değişiyor güçlükle onun da fiyatı yarı yarıya düştü” dedi.“Kargolara yetişemiyoruz”Korona virüs hasebiyle kargo satışlarında dip ortak arzu bulunduğunu tamlayan Tanrıkulu, “Kargo ile gönderdiğimiz eşhas aşkın kıvançlı kalıyorlar. Ürün ne derece parlak ve nitelikli olursa o derece da arzu artıyor. Müşterilerimize kargolarımızı yetiştiremediğimiz düşüncesince utangaç oluyoruz. Ürünlerimizi çoğu kez Doğu Anadolu bölgemize satıyoruz fakat akıbet senelerde Akdeniz, Marmara bölgelerine de satışlarımız arttı. İnsanlarımız Gaziantep’ten mahsul alırken buranın kültürünü de alıp götürüyorlar. İstanbul, Ankara, İzmir kabil illerimizde kurutmalıklara özen herhangi ortak sabık devir artıyor. Bu mahsul kışın olmadığı düşüncesince yaz mevsiminde güneşte kurutulmaya bırakılıyor. Köylerimizde yapılıyor, kentte yapılmıyor. Kurutulduktan sonraları kışın da çoğu kez biber dolması yemeğinde kullanılıyor. Yapımı da aşkın dümdüz oluyor. Kaynamış suda kurutmalıklarımızı kaynatıyoruz. Daha sonraları da kullanıma apiko bir duruma geliyor. Yazın çıkan biber kışın sofralarımıza körpe ortak biçimde gelebiliyor” sanarak konuştu.

Kaynak: MILLIYET.COM.TR

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2021, 10:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner16

banner1

SEO Uzmanı
Sprey Nozul