‘UDİ HİNDİ' BİTKİSİNİN SATIŞLARI PANDEMİYLE BİRLİKTE 400 KAT ARTTI

Dünya genelinde tesirini yayınlayan dünkü sima Covid-19 salgını sonrası muafiyet sistemini güçlendiren 'Udi Hindi' bitkisine beğenme çoğaldı. Adana’da 10 senedir aktar dükkanı işleten Salih Altunsay geçmiş zamanlarda Udi Hindiyi kimsenin bilmediğini ve fiyatının 70 liradan

‘UDİ HİNDİ' BİTKİSİNİN SATIŞLARI PANDEMİYLE BİRLİKTE 400 KAT ARTTI

Hindistan’da anadan görme tababet tedavilerinde muafiyet sisteminin giderek güçlenmesi düşüncesince ve vücutta mikrop atma niteliği itibarıyla yüzyıllardır beğenilen Udi Hindi bitkisi, Türkiye’de geçmiş adına mart ayında tanıdık koronavirüs olayları sonrası vatandaşların dikkatini çekti. Bağışıklık sistemini sağlamlaştırdığı belirtine bitki, namevcut satmaya başladı. Udi Hindi bitkisi, ilkin Hindistan ve Malaya Adaları edinmek az daha nice Asya ülkesinde yetişiyor. Udi Hindi, hem zencefil, bal, yoğurt kabilinden ürünlere karıştırılarak, bununla birlikte bozulmamış zeytinyağında 1 ay bekletilerek tüketiliyor.‘BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNE İYİ GELİYOR’Kentte 10 senedir aktarlık yapan Salih Altunsay, pandemi devri öncesinde Udi Hindi bitkisini çok biraz ferdin bildiğini belirterek, ‘’Şu anda Udi Hindiyi hem toz, bununla birlikte öğütülmemiş halde satıyoruz. Bu bitki Hindistan’dan bizlere ithal adına geliyor. Üst teneffüs ve gribal enfeksiyon rahatsızlıklarına, dem darlığı, bronşit kabilinden rahatsızlıklara dobra geliyor’’ dedi.‘HAFTADA 2 KİLO SATIYORUZ’Pandemi devrinde vatandaşların Udi Hindiye beğenme gösterdiğini tamlayan Altunsay, hem kaynatılarak bununla birlikte yoğurdun içine katılarak tüketilebileceğini söyledi. Pandemiden ilkin Udi Hindi bitkisinin kilosunun 70 liralık bulunduğunu tamlayan Altunsay, “Çok çok beğenme görür görmez fiyatı 5 eke artarak 350 liralık oldu. Pandemiden ilkin bu bitkiyi çok ad bilmediği düşüncesince yılda en çok 250 ile 500 gr. ortada satıyorduk. Ancak pandemiden buyana haftada 2 kilogram satıyoruz. Yılda ise 100 kilonun üzerinde, aniden sayı farkı satışlarımız yüzdelik 400 arttı diyebiliriz’’ diyerek konuştu.Udi Hindi bitkisini bir arkadaşından duyduğunu belirten Zeynep Çelik (25), “Daha ilkin gato otu düşman kabilinden mahsulat alıyordum. Ama bu bitkiyi öğrenince bunu kullanmaya başladım. Toz şeklinde aldığım Udi Hindiyi yoğurta karışmasını sağlayarak yiyorum. Faydasını da gördüm’’ diyerek konuştu.

Kaynak: MILLIYET.COM.TR

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2021, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner16

banner1