GÖKOVA SUSAMI DONDURULARAK GELECEK NESİLLERE AKTARILIYOR

Muğla'da yetiştirilen Gökova susamının, özel laboratuvarda dondurularak gelecek nesillere aktarılması sağlanıyor.

GÖKOVA SUSAMI DONDURULARAK GELECEK NESİLLERE AKTARILIYOR
Muğla

Muğla Büyükşehir Belediyesinin "Yerel Tohum Ulusal Güç" sloganıyla kurduğu Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Yerel Tohum Merkezi, ata tohumlarının toplanmasında kullanılıyor. Tohumlar, özel laboratuvarda donduruluyor.

Özellikle Muğla simidi, tahin ve helva yapımında kullanılan Gökova susamı türünün korunması için çaba gösteriliyor.

Gökova susamının korunması ve gelecek nesillere aktarılması için kitapçık hazırlandı. Kitapçıkta Gökova susamının özellikleri ve saklama teknikleri anlatıldı.

Kaynak: AA

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2021, 16:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner16

banner1