KEFİRİN FAYDALARI NELERDİR? KEFİRİN YAN ETKİLERİ NELERDİR, EVDE NASIL YAPILIR?

Fermantasyon yöntemi ile hazırlanan, kuzey Kafkaslardaki Türkler tarafından bulunan kefir, son dönemlerde vücuda sağladığı faydalar ile daha fazla tercih ediliyor. Hazır olarak satın alınabilen kefirler aynı zamanda evde de yapılabiliyor. Sütte bulunan laktik asidin etil alkol ferman

KEFİRİN FAYDALARI NELERDİR? KEFİRİN YAN ETKİLERİ NELERDİR, EVDE NASIL YAPILIR?

İçerisindeki fosfor, vitaminler, selenyum ve magnezyum sayesinde sağlık dostu bir içecek olan kefir, uzmanlar tarafından da öneriliyor. Bağırsak florasını düzenleyerek sağlıklı bir sindirim sistemi sağlayan kefiri evde yapmak isteyenler ise kefir nasıl yapılır, nasıl mayalanır sorularının cevabını arıyor. İşte kefir hakkında merak edilen tüm detaylar…

KEFİR NEDİR?

Keyif veren içecek anlamı taşıyan kefir, Kafkas Türkleri'ne özgü bir içecektir. Koyun, keçi ya da inek sütünün maya ile fermantasyon yaşaması sonucunda oluşur. Kıvam olarak sütten daha koyudur ve ayranı anımsatır. Ancak tat olarak ekşi yoğurt hissi bırakır. Kefir içeriğinde yoğun probiyotik olan bir içecektir. Bu yüzden bağışıklık sistemine faydası vardır. Yüksek besin ve içeriği sayesinde günde bir bardak tüketilmesi önerilir.

Kaynak: SABAH.COM.TR

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2021, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner16

banner1