KETEN TOHUMU NE KADAR VE NASIL TÜKETİLİR? ÇİĞ KETEN TOHUMU ÖĞÜTÜLMEDEN YENİR Mİ?

Keten tohumu, kullanımı Antik Mısır’a kadar dayanan şifalı tohumlardan biridir. Bazen yoğurtlara bazen salatalara konularak tüketilen keten tohumu bağışıklığı güçlendiriyor ve metabolizmayı hızlandırıyor. İçerisindeki antioksidanlar ve lifler sayesinde tam bir şifa kaynağ

KETEN TOHUMU NE KADAR VE NASIL TÜKETİLİR? ÇİĞ KETEN TOHUMU ÖĞÜTÜLMEDEN YENİR Mİ?

Keten, Ketengiller familyasının bir türüdür. Ilıman iklimleri seven keten, Haziran ve Ağustos ayları arasında mavimsi ve sarı çiçekler açar. Genellikle tohumu ve lifi için yetiştirilen bu bitki 15 ila 60 cm boylarına erişebilir. Tohumları ufak, altın veya kahverengidir. Alfa-linolik asit ve Omega-3 bakımından zengin olan keten tohumu aynı zamanda B6 ve C vitamini kaynağıdır. Mineral olarak ise magnezyum ve manganez içerir. Tohumları %40-45 yağ içermesine rağmen kolesterolü sıfırdır. Sinir sağlığını korur, kemiklerin gelişmesini sağlar, kötü kolesterolü düşürür. İçerdiği lif sayesinde uzun süre tokluk hissi yaşatması diyet listelerine eklenmesini sağlamıştır. Bunların yanında kabızlık gibi sindirim sorunlarına iyi gelerek bağırsakları çalıştırır, sivilcelerin azalmasına yardımcı olur. İçerdiği Omega-3 yağ asitleri sayesinde kanserli hücrelerin büyümesini önlediği düşünülmektedir. Bir araştırma sonucu düzenli keten tohumu tüketen kadınların meme kanserine yakalanma ihtimali daha azdır.

Kaynak: SABAH.COM.TR

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2021, 20:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner16

banner1