PEKMEZİN MASTERCHEF'LERİ: KABAK, PATLICAN, DOMATES VE ARMUDUN PEKMEZİNİ YAPTILAR

Kayseri'nin Develi ilçesinde kışa hazırlanan maharetli kadınlar, marifetli elleriyle değişik tat ve lezzetleri damaklarla buluşturuyorlar. Alışıla gelen üzüm pekmezini kendilerince yorumlayan kadınlar kabak, armut, domates ve patlıcanında pekmezini yapmayı başardılar. Kayseri'ni

PEKMEZİN MASTERCHEF'LERİ: KABAK, PATLICAN, DOMATES VE ARMUDUN PEKMEZİNİ YAPTILAR

Kayseri'nin Develi ilçesinde yaşayan Emsal Tekir, Emine Kürkçü ve gelini Zehra Kürkçü, her yıl ekim ayında kışa hazırlık için kolları sıvıyorlar. Pekmez başta olmak üzere mantı, erişte, nişasta ve turşu gibi kışlık yiyeceklerini imece usulü hazırlayan ev hanımları hem yaptıklarıyla aile bütçesine katkı sağlıyorlar hem de kültür alışverişinde bulunarak dayanışma örneği sergiliyorlar.

KABAK VE ÜZÜMÜN PEKMEZ HALİ

Geleneksel üzüm pekmezinin yanı sıra kabağında pekmezini yaparak damaklara yeni bir tat ve lezzet katan ev hanımları kabak pekmezinin tarifini SABAH'a anlattılar.

Kaynak: SABAH.COM.TR

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2021, 13:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner16

banner1