SAMANDAĞ BİBERİNE COĞRAFİ İŞARET

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Samandağ biberine coğrafi işaret aldı. Daha önce Künefe’nin, Antakya Sürkü’nün, Antakya küflü sürkünün, Antakya Kağıt kebabının Antakya Tuzlu yoğurdunun, Samandağ Ney’inin ve Antakya Carra Peyniri’nin coğrafi işaretini alan ATSO,

SAMANDAĞ BİBERİNE COĞRAFİ İŞARET

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, oda olarak medeniyetlerin şehri Hatay'ın lezzetlerini ve yöresel ünlerini markalaştırmaya devam ettiklerini belirterek, "Bu kapsamda 2005 yılından bu yana Hatay ile özdeşleşen ve Hatay'ın değeri olan lezzetleri ve yöresel ürünlerin tescillerini yaparak Hatay'ı Ülkemize ve Dünya'ya tanıtmak için büyük yol kat ettik. Bu yolculukta bu güne kadarKünefe" tescili, Antakya Sürkü'nün (Çökeleği) tescili, Antakya Küflü Sürkü'nün (Çökeleği) tescili, "Antakya Kağıt Kebabı"nın tescili, Antakya Tuzlu Yoğurdu, Samandağ Ney-İ ve Antakya Carra Peyniri'nin tescilini aldık. Yaptığımız çalışmalar neticesinde 8. Ürün olarak ''Samandağ Biberi'' olarak Odamız adına tescil edilmiştir." dedi.

Kaynak: SABAH.COM.TR

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2021, 17:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner16

banner1